Przepyszne masło migdałowe

Uwielbiam masła orzechowe i to już od kilku lat. Moim ulubionym jest zdecydowanie masło migdałowe, które odkryłam jakieś dwa lata temu. Lubię je oczywiście za to, że są pyszne i można je wykorzystywać w wielu potrawach w kuchni. Ale bardzo ważne jest dla mnie też to, że takie masło jest po prostu zdrowe. Oczywiście jeżeli nie spożywamy go w nadmiarze.

Masło migdałowe mogę teraz kupić stacjonarnie

masło migdałowe sklepOstatnio niezwykle ucieszyłam się kiedy zobaczyłam, że w moim osiedlowym sklepiku dostępne jest masło migdałowe. Sklep ten nie jest duży, a więc nie spodziewałam się, że znajdę tam kiedykolwiek masło z migdałów, które nadal nie jest zbytnio popularne. Generalnie, masło migdałowe sklep, w którym często robię zakupy sprowadził w bardzo dobrej jakości, a do tego jest to do tego produkt mojej ulubionej firmy produkującej bio produkty. Dostępne do kupienia w tym sklepiku masło ma więc świetny skład. A czym cechuje się dobry skład w przypadku jakiegokolwiek masła, nie tylko z migdałów? Przede wszystkim takie masło nie zawiera cukru, ani żadnych niepotrzebnych dodatkowych składników. Szczególnie powinno zwracać się uwagę na to by w składzie nie było oleju palmowego. Dobre masło to właściwie same orzechy i nic więcej. Czasami masło jest łączone np. z wiórkami kokosowymi – bardzo lubię te połączenie. Masło migdałowe jest bardzo lekkie i ma delikatny ale przepyszny smak, dlatego też pasuje mi do wielu deserów, ale też czasami jem po prostu łyżkę takiego masła dziennie.

Kiedyś masło migdałowe kupowałam tylko przez Internet. W sklepach ekologicznych czasami widziałam masło migdałowe ale nie miało ono dobrego składu albo było bardzo drogie. Dlatego też dziwię się, że mój osiedlowy sklepik ma tak dobre masło i to w dobrej cenie. Z drugiej strony jednak jestem z tego powodu bardzo zadowolona, bo lubię mieć takie rzeczy pod ręką.